KARRIERE

IT-vekst gir håp for nyutdannede

IT-bransjen er igjen i vekst og halvparten av IT-ansatte ønsker nå å skifte jobb, viser en ny undersøkelse.

4. feb. 2005 - 07:18

En jobbundersøkelse foretatt av Manpower og datterselskapet Elan IT ReSource, viser at rundt 40 prosent av ansatte i dag vurderer å skifte jobb.

– I IT-bransjen er tendensen enda høyere, og jeg vil tippe 50 prosent ut fra de tilbakemeldinger vi i dag får i bransjen, sier administrerende direktør Haakon Gellein i Elan IT til digi.no.

Jobbundersøkelsen ble sendt ut til 1.200 personer og kriteriene for å bytte jobb gikk på utsikter til mer spennende oppgaver, lønn, miljø og kultur.

Gellein mener mange IT-ansatte har gått lei etter i flere år har vært utsatt for evige trusler om nedleggelser, fusjoner, oppsigelser og kostnadskutt. IT-ansatte har fått mye juling og kolleger har forsvunnet ut av bakdøren. Dette har gått på helsen løs. Nå som tidene begynner å bli bedre, vil ansatte sette større krav til integritet, kultur og kompetanseutvikling.

– Arbeidssøkende ønsker at kulturen selskapet har skal representere de verdier man selv står for, sier Gellein.

Med den store utskiftingen og økt etterspørsel i bransjen, åpner det seg også for nye muligheter for nyutdannede og fristilte IT-folk. Både Steria, TietoEnator, Accenture, Oracle og Fast har signalisert at de nå vil ta inn flere nyutdannede.

Gellein bekrefter at etterspørselen etter kompetanse i .Net og Java er i dag er så stor, at IT-bedrifter er villige til å ta inn ferskinger. Alternativt må kundene vente i opptil to måneder før kvalifisert hjelp kan tilbys.

Det har dermed skjedd åpenbare endringer på bare ett år, da det var overkapasitet av erfarne konsulenter på markedet.

- Bedrifter må nå skjerpe seg på kompetanseutvikling for ansatte og tilby spennende prosjekter, oppfordrer Gellein.

Elan IT hadde for januar måned har hatt en betydelig vekst i topplinjen og økte nysalget med 13 nye kunder i forhold til januar 2003. Vikarselskapet rekrutterer villig nyutdannede. Det er oppdraget fra små og mellomstore bedrifter som har skutt i været.

Ofte blir nyutdannende etterspurt til helpdesk og enkle IT-oppgaver.

– Det er en fin start å begynne her. Sjansene for å få fast jobb og avansere til spennende utviklingsoppgaver er store på denne måten, sier Gellein.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.