BEDRIFTSTEKNOLOGI

IT-vern mot «sløve» ansatte

Norman tilbyr «det nyeste» innen automatisert oppdatering.

13. mai 2011 - 08:45

Norman melder at de er klare til å levere versjon 7 av verktøyet «Patch and Remediation» og at denne sikkerhetsløsningen tilbyr « det nyeste innen automatisert sårbarhets- og programvareoppdatering». Verktøyet automatiserer oppdateringen av programvare på pc-er og servere.

Markedsdirektør Audun Lødemel forklarer betydningen av «Patch and Remediation» slik:

– Kartlegginger som Norman har gjort viser at det hver dag oppdages 20 sikkerhetshull i programvare som norske virksomheter er avhengig av. Dataangrep på bedrifter skjer i første rekke gjennom kjente sikkerhetshull. Ansatte som ikke oppdaterer programvaren utgjør derfor den største sikkerhetstrusselen for bedriften.

Automatisert oppdatering av programvare gir bedre sikkerhet og billigere IT-drift, mener Audun Lødemel.
Automatisert oppdatering av programvare gir bedre sikkerhet og billigere IT-drift, mener Audun Lødemel.

Poenget er altså at denne viktige verneoppgaven kan automatiseres, slik at «sløve» ansatte heller kan konsentrere seg om det de er mest opptatt av, nemlig jobben sin. Lødemel mener tiltaket er enkelt, samtidig som det gir stor effekt for sikkerheten. Det er også billigere å ty til automatisk sårbarhetsadministrasjon enn å kvalitetssikre manuelle rutiner:

– Løsningen reduserer eksponeringen fra kyberkriminelle og malware-risiko betraktelig, samtidig som den også reduserer kostnadene ved administrasjon og drift av endenoder samt overholdelse av rapporteringskrav, forklarer han.

Verktøyet støtter de vanlige operativsystemene (Windows, Linux, MacOS, Sun Solaris og HP) samt utbredte tredjeparts applikasjoner (Microsoft, Adobe, Apple). Det har en agent som tråler gjennom nettverket og merker seg hva som finnes av oppdateringstrengende pc-er og applikasjoner. Sikkerhetshull tettes fortløpende. Risikoen vurderes og kan rapporteres kontinuerlig.

Versjon 7 støtter Windows Server 2008 og 2008 R2 i både 32 og 64 bit. Driftskonsollen har fått ny arbeidsflytorientert design. Det er forbedringer innen ressursoppdagelse og en ny funksjon for å tvinge oppdateringer på klienter. Rapportmulighetene er utvidet, og det er støtte for Windows 7.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.