Italia utsetter en fjerde mobillisens

Den italienske regjeringen vil ikke tildele en fjerde mobillisens før tidligst neste år, og ikke i år som først planlagt på grunn av regjeringsskiftet.

Dette sier en representant for den italienske kommunikasjonsminister i et intervju, skriver Bloomberg News.

Forsinkelsen kommer som en følge av det italienske regingsskiftet, der Massimo D'Alema har erstattet Romano Prodi som landets statsminister mens Salvatore Cardinale har blitt ny kommunikasjonsminister istedet for Antonio Maccanico.

Et av konsortiene som tapte kampen om landets tredje mobillisens i juni var Picienne, mens Wind (Enel, France Telecom og Deutsche Telekom) fikk lisensen. I Picienne eide og eier fremdeles eier Telenor 20 prosent. I tillegg var hovedpartnerne British Telecom og det Berlusconi-kontrollerte mediaselskapet Mediaset. I tillegg har italienske Autostrade og nederlandske KPN uttalt interesse for det italienske mobilmarkedet, som blant annet er Europas største og verdens nest største på GSM, med totalt 18 millioner kunder.

Partnerne i Picienne har ennå ikke avklart konsortiets sjebne. Det er også uklart om Telenor vil delta i en ny budrunde i Italia. Telenorstyret var i vår villige til å investere 1,3 milliarder kroner i det italienske mobilmarkedet.

Til toppen