BEDRIFTSTEKNOLOGI

Italiensk mobildrama forbys

Mobiltelefonbruk på skoler er et av de nyeste ungdomsproblemene i hele Europa. I Italia og Storbritannia har det ført til regelrette forbud mot farsotten, blant annet på grunn av sladring til foreldrene.

Herman Berg
6. mars 2000 - 12:27

I Italia har mobilrevolusjonen nådd nye høyder etter at dekningen av mobiltelefoni nå er bedre enn fasttelefoni. Det innebærer at "alle" italienere, gammel som ung, bærer telefonen med seg overalt.

Også på skolen.

Skrikende farger og store knapper på de små telefonene skal gjøre apparatene barnevennlige. Men den nyeste muligheten for kommunikasjon fører ikke nødvendigvis til at elevene blir mer vennligsinnede.

BBC News skriver at rektoren ved en barneskole i Genova har forbudt telefonene etter at telefonbruken blant seks til elleve-åringene forstyrret undervisningen.

Det største problemet var at elever som fikk kjeft av lærerne skled ned bak pulten for å ringe til mødrene sine og sladre om at de var irettesatt.

Et forbud mot mobiltelefoner er også trådt i kraft ved en skole i Stockport i Storbritannia etter at mobiltelefonen ble brukt til å mobilisere til slåsskamper mot ungdommer fra andre skoler.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.