Itanium 2-feil kan unngås

Feilen som nylig ble oppdaget i Intels Itanium 2-prosessorer kan unngås - ved å redusere hastigheten.

Feilen i Intels Itanium 2-prosessorer som ble offentliggjort denne uken, kan ifølge Intel unngås ved å sette ned klokkehastigheten til prosessoren til 800 MHz. Itanium 2-prosessorene opererer normalt med klokkehastigheter på 900 MHz eller 1 GHz.

Feilen fører til at prosessoren under belastning kan komme til å oppføre seg feilaktig eller krasje. Det var en kunde av NEC som først oppdaget feilen.

    Les også:

Ifølge News.com har Intel nå utarbeidet en prosess for å søke etter problemet under produksjonen. I tillegg har selskapet kommet med en programvarepakke som kan brukes av serverprodusenter for teste om prosessorene i de enkelte serverne har feilen.

Ifølge Intel skal ikke den kommende Itanium 2 6M med 1,5 GHz klokkehastighet ha denne feilen. Denne prosessoren ventes å bli tilgjengelig i løpet av sommeren.

Feilen i Itanium 2 regnes ikke av analytikere som veldig alvorlig for Intel. For selv om markedet prosessoren selges i er avhengig av stabilitet og troverdighet, er antallet maskiner som er påvirket av feilen langt lavere enn hvis en tilsvarende feil hadde blitt funnet i for eksempel Intels Xeon-prosessorer.

Til toppen