Itanium forsinket, Intel viser arvtager

Intel blir stadig mer forsinket med sin første 64-bits prosessor. Nå kan Intel allerede demonstrere arvtageren.

Intel blir stadig mer forsinket med sin første 64-bits prosessor. Nå kan Intel allerede demonstrere arvtageren.

Mer og mer tyder på at Intels kommende Itanium-prosessor kommer til å få et kort og kanskje ikke så imponerende liv. For prosessoren blir stadig mer forsinket, samtidig som dagens 32-bits Pentium-familie gjør nye fremskritt. Arvtageren til Itanium, som foreløpig lever under kodenavnet McKinley, begynner også å nærme seg.

Intel lovet å lansere, Itanium, den gang kalt Merced, først gang i 1999. Sist gang Intel satt et lanseringstidspunkt, het det "slutten av 2000". Flere leverandører, blant annet Fujitsu-Siemens har vist frem testmaskiner i Norge. Men siden har det blitt stille og kalenderen tikker.

Nå går det rykter om en lansering til høsten, skriver Infoworld.
Dette betyr problemer, for Intel har kommet langt i arbeidet med oppfølgeren McKinley. Den skal vises frem neste uke på Intel Developer's Forum (IDF) i Silicon Valley. Det er også en forsinkelse - McKinley var lovet i salg i år.


Oppsiktsvekkende nok advarte Hewlett-Packard Company, Intels partner i designen av Itanium, allerede i august 1999 kunder mot å kjøpe maskiner med prosessoren. Vent på neste prosessor, sa HP og fikk følge av analyseselskapet Gartner Group.

- Hvis Intel får ut Merced innen slutten av 1999 eller i begynnelsen av år 2000, vil den være levedyktig. Hvis de ikke greier det, vil de fortsatt utgi Merced, men prosessoren vil få en veldig kort livssyklus, sa Joe D'Elia, senior analytiker i Gartner Group, til nyhetstjenesten ZDNet News i august 1998..

Til toppen