ITavisen-redaktør til Romsdals Budstikke

Arnt Sommerlund (34) blir ny ansvarlig redaktør i Romsdals Budstikke. Den tidligere redaktøren i ITavisen tiltrer som lokalavis-redaktør 1. august.

Det er en avis med lange tradisjoner som Arnt Sommerlund tar over ledelsen for 1. august. Romsdals Budstikke ble etablert allerede i 1843, og har opp gjennom årene hatt 25 ulike redaktører - noen selvfølgelig mer profilert enn andre, deriblant avisas første redaktør og siden ordfører i Molde, Johan Olivarius Horn og selvfølgelig telegrafbestyrer Lars Nøsen som var redaktør i nesten 50 år - fra 1885 til 1934. Også Nøsen hadde et politisk mellomspill som Molde-ordfører (1900-1902).

I nyere tid er det nok Thor Bjarne Bore som har vært den mest profilerte mediepersonen i Budstikkas redaktørstol (1966-1970). Bore ble siden kjent som både sjefredaktør i Stavanger Aftenblad og leder i Norsk Presseforbund.

Men nå er det altså 34-årige Arnt Sommerlund sin tur til å lede den fjerde statsmakt i Rosenes by. Tromsøværingen har en variert bakgrunn som spenner fra IT- og statsvitenskapelig utdanning ved Universitetet i Oslo, webredaktør ved samme universitet, økonomistudier ved BI, lokalleder for Norsk studentunion ved universitetet i Tromsø, og 11 års bakgrunn som journalist, vikar eller frilanser for ulike nordnorske aviser. De siste tre årene har han vært ansatt i Ukevisen Telecom Revy og søsterpublikasjonen på nett, ITavisen. Sistnevnte har han de siste syv månedene vært ansvarlig redaktør for.

- Da det dukket opp et tilbud fra en så stor og interessant avis som Romsdals Budstikke, var det umulig å si nei. Det bor mye bra i avisa, og den har et godt råmateriale i form av dyktige medarbeidere. Jeg ser på dette som en stor utfordring, og gleder meg til å ta fatt på oppgaven, sier Sommerlund til sin "egen" avis, Romsdals Budstikke.

Det var ifølge avisen et enstemmig styre som mandag gikk inn for Sommerlunds kandidatur, og samme dag takket den påtroppende redaktøren ja til tilbudet.

Verken Sommerlund eller styreleder Per Øverbø tror det blir et problem at den nye lokalavis-redaktøren mangler lokal forankring.

- Lokalkunnskap er det mye av i redaksjonen fra før, sier Øverbø til Romsdals Budstikke.

Til toppen