Itera kjøper Objectware

Som perler på snor tikker Internett-fusjonene inn. Denne gangen er det Itera som overtar Internett-programvareselskapet Objectware.

Som perler på snor tikker Internett-fusjonene inn. Denne gangen er det Itera som overtar Internett-programvareselskapet Objectware.

Fusjonsbølgen i den skandinaviske IT-bransjen ruller videre, drevet skyhøye aksjekurser og et kappløp om å sikre seg de stadig færre frittstående selskapene.

Konsulentselskapet Itera har inngått en fusjonsavtale med Internett-selskapet Objectware og datterselskapet Gazette. Det nye selskapet får 270 anatte, hvorav 165 sitter i Norge og 105 i Sverige.

Itera er konsulentselskapet som ble skilt ut fra det omstridte Computer Advances Group (CAG). Selskapet gikk på børs tidlig i år og hadde en flat utvikling inntil IT-aksjene plutselig våknet opp. Siden begynnelsen av november har selskapet i likhet med mange andre IT-aktører nesten tredoblet kursen.

Objectware er et konsulentselskap og programvare-leverandør av Internett-løsninger til blant annet Posten. Med på kjøpet får Itera fått informasjon/Internettbyrået Gazette. De to selskapene kan således tilby både programvare, konsulent og design-/innholdsproduksjon.

Objectware AS og Gazette ASA har tilsammen ca. 120 ansatte og forventer en samlet omsetning på i overkant av 100 millioner kroner med et driftsresultat på 13 millioner kroner i 1999.

Integrasjonen mellom partene vil gjennomføres som en fusjon, der Itera ASA vil utstede aksjer til aksjonærene i Objectware AS tilsvarende 45% av det sammenslåtte selskapets aksjekapital. Hvor mange aksjer dette betyr, er det bare styreformann Erik Øren som kan svare på, og han er ikke tilgjengelig.

Til toppen