Itera på eventyr

IT-konsulentselskapet Itera kjøper webselskapet 1000&1 Digitale Eventyr. Dette er det tredje selskapet Itera kjøper på kort tid og totalt teller selskapet rundt 330 ansatte.

IT-konsulentselskapet Itera kjøper webselskapet 1000&1 Digitale Eventyr. Dette er det tredje selskapet Itera kjøper på kort tid og totalt teller selskapet rundt 330 ansatte.

IT-konsulentselskapet Itera ASA kjøper opp det mindre selskapet 1000&1 Digitale Eventyr.

I dag er eneste ansatte i Itera ASA finansdirektør Jon Arne Farstad. Men Itera vil etter oppkjøpet av IT-selskapene Objectware og dets datterselskap Gazette (se relaterte artikler nederst på siden) ha rundt 330 medarbeidere i Skandinavia. Av disse er 200 i Oslo, 105 i Stockholm og 26 i København.

Daglig leder i 1000&1 Digitale Eventyr, Tor Andersen er naturlig nok svært fornøyd.

- Selvfølgelig er vi fornøyd med avtalen, ellers hadde vi ikke gått inn på den. Selskap ble stiftet i 1997 og har vokst fra fire ansatte i fjor til sin nåværende fasong med 32 ansatte ved årsskiftet. Så vi har hatt en enorm vekst, sier Andersen.

- Dette gjør vi ikke av nød, men av glede. Vi har ønske om å bli enda litt større, og det kan bli spennende å være det eneste internettselskapet på børsen i Oslo, sier Andersen.

I dag er det bare Infostream og Itera som er på Oslo Børs.

Selskapet har ikke hatt noe samarbeid med Itera før oppkjøpet, men har vært i samtale med flere selskaper de siste par måneder.

- Vi endte med Itera, fordi vi utfyller hverandre bra. Vi vil bli bedre og ha større bredde etter inngåelsen av denne avtalen.

I fjor hadde 1000&1 Digitale Eventyr en omsetning på 14,2 millioner kroner og et resultat på om lag 2,7 millioner kroner. Rundt 90 prosent av aksjene eies av de ansatte i selskapet. Det er i avtalen tatt forbehold om gjennomføring av due dilligence av selskapet.

Ved inngåelsen av avtalen overtar aksjonærene i 1000& 1 Digitale Eventyr ca. 440.000 aksjer i Itera ASA . I tillegg får aksjonærene opsjoner på ytterligere 185.000 aksjer om omsetningen i selskapet kommer over 32 millioner kroner.

Medarbeiderne i selskapet som sitter på aksjer er pålagt en bindingstid i sine ansettelsesforhold på tre år.

Styreleder i Itera ASA, Erik Øren understreker at oppkjøpet blir gjort for å styrke selskapets kompetanse på nettsiden.

- Vi kjøper selskapet for å styrke vårt konsept. Vi er et internettkonsulentselskap med tjenester innen rådgivning, design- og kommunikasjonsløsninger. Oppkjøpet av 1000&1 Digitale Eventyr vil styrke oss på alle disse områdene, understreker Øren.

- Vil de oppkjøpte selskapene beholde sine gamle navn?

- Vi jobber med et nytt konsernnavn, men vil bruke de gamle navnene en stund framover. Tanken er at overgangen vil bli som en dimmebryter man har hjemme. Vi dimmer sakte ned de gamle navnene, sier Øren til digi.no.

Til toppen