Itera på vei opp

Tallene peker mot økt lønnsomhet.

Itera på vei opp
Konsernsjef Arne Mjøs mener omorganisering og tre klare forretningsområder skal bidra til videre vekst. Bilde: Itera

I første kvartal omsatte konsulentselskapet Itera for 114 millioner kroner. Det er 5 prosent mindre enn i første kvartal i fjor. Selskapet peker på at påsken kom i første kvartal i år, mens høytiden ellers stort sett er henvist til andre kvartal. Det gir en 6 prosent reduksjon i antall virkedager. At omsetningen da faller med 5 prosent samtidig med at staben også er redusert med 5 prosent – 432 ansatte mot 453 for et år siden – understøtter Itera-ledelsens påstand om at lønnsomheten er bedre.

Om 114 millioner kroner utgjør et tilbakeskritt sammenliknet med første kvartal i fjor, er det et framskritt sammenliknet med de tre foregående kvartalene. I tredje kvartal var omsetningen nede i 94 millioner kroner, og Itera tapte 2,6 millioner kroner på driften (Ebit). I første kvartal i fjor var driftsresultatet 5 millioner kroner i pluss, nå er den 2,2 millioner kroner.

Itera opplyser at de har gjennomført en omorganisering som skal bidra til at trenden fortsetter oppover.

– Itera er nå ett integrert og samlet konsern med et unikt kompetansespekter innen kommunikasjon og teknologi. Vi har dannet tre tydelige forretningsområder på tvers av selskapsstrukturer og landegrenser. Organiseringen følger en helhetlig verdikjede for å støtte konsernets leveranser av totalløsninger innen våre kjerneområder: kommunikasjon og teknologi, sier konsernsjef Arne Mjøs.

Forretningsområdene er:

  • Business Consulting & Communication
  • Technology Consulting
  • Managed Services
Les mer om: