Itera serverer alt-i-ett-pakke over Internett

Internett-selskapet Itera planlegger et ASP-tilbud der bedrifter vil få leie både sine kjernesystemer og løsninger for Internett-handel.

Som mange andre IT-bedrifter har Itera store planer om å levere programvare til kundene over Internett. Men der konkurrentene leverer Office og annen programvare til PCer, planlegger Itera å levere kjernesystemene bedrifter trenger.

Itera har allerede tatt et skritt på veien - selskapet driver i dag Internetthandelsløsningen for 60-70 bedrifter. Men til høsten vil bedriftene også få levert økonomisystem, salgsoppfølging (CRM) og andre systemer over Internett, forteller nyansatt ASP-sjef Peter Nomme. Itera har jobbet med planene en stund, for i januar kjøpte selskapet opp Net Works, et ASP-konsulentselskap. .Les egen sak om kjøpet

- Internetthandel må samspille og utveksle informasjon med bedriftens øvrige datasystemer. Derfor skal vi lansere en samlepakke til høsten, forteller Nomme til digi.no.

Nomme var inntil nylig sjef for Telenor Login, ASP-tjenesten til Telenor Bedrift.

Itera har i dag en rekke applikasjoner for Internett-handel og kommmunikasjon. Nomme forteller at han og hans kollegaer forhandler med en rekke leverandører om å tilby deres programvare over Internett, men foreløpig har ikke selskapet signert noen avtaler.

Til toppen