Iterate støtter Digitalt personvern

Gir 10 000 kroner til kampanjen for å utfordre datalagringsdirektivet i retten.

Digitalt personvern ble startet av tidligere direktør i Datatilsynet, Georg Apenes, i oktober i fjor. Målet er å samle to millioner kroner for å prøve datalagringsdirektivet for domstolene.
Digitalt personvern ble startet av tidligere direktør i Datatilsynet, Georg Apenes, i oktober i fjor. Målet er å samle to millioner kroner for å prøve datalagringsdirektivet for domstolene. (Bilde: Per Ervland)

Gir 10 000 kroner til kampanjen for å utfordre datalagringsdirektivet i retten.

IT-konsulentselskapet Iterate gir 10 000 kroner til foreningen Digitalt personvern som samler støtte for å utfordre Datalagringsdirektivet i norsk rett, heter det i en pressemelding.

Iterate ble etablert i 2007 og har vokst til 27 ansatte. De omsatte for 27 millioner kroner i 2011. De tenker «lean» og satser på IT-strategi, rådgivning og systemutvikling.

Iterate begrunner bevilgningen til Digitalt personvern slik:

En stor andel av de oppdragene som konsulentselskapet Iterate utfører for sine kunder gjelder utnyttelse av de mulighetene et fritt og åpent internett gir – alt fra friheten til å eksperimentere med nye forretningsmodeller til selvbetjent saksbehandling og salg av varer og tjenester på nett.

I løpet av 2012 blir datalagringsdirektivet en del av norsk lovgivning. Direktivet pålegger lagring av trafikk- og lokaliseringsdata fra bruk av telefon, mobiltelefon, e-post og internett. Med andre ord hvem som kommuniserer med hvem, når det kommuniseres, og hvordan det kommuniseres. Kort oppsummert vil det digitale personvernet bli mye dårligere enn ellers i samfunnet.

– Som selskap har Iterate sjelden lagt seg opp i politiske diskusjoner. Et klart unntak er der lovgivning eller reguleringer truer våre verdier og grunnlaget for vår eksistens. Datalagringsdirektivet er et slikt unntak. Det svake personvernet på internett vil utgjøre et hinder for kunder som ønsker å benytte seg av nettbaserte tjenester. Direktivet er et skritt i retning av et mer lukket og kontrollert internett og en trussel mot den innovasjon og nyskapning Iterate er til for å støtte og fremme, sier daglig leder Simen Fure Jørgensen.

Digitalt personvern ble startet av tidligere direktør i Datatilsynet, Georg Apenes, i oktober i fjor. Målet er å samle to millioner kroner til å prøve Datalagringsdirektivet for norsk rett. Per utgangen av januar hadde innsamlingen nådd nærmere 600 000 kroner.

Til toppen