BEDRIFTSTEKNOLOGI

Iterated møter konkurranse

Slaget om den nye streaming video standarden er ennå ikke avgjort. I tillegg til Progressives Real Video konsept, kom også VXtreme med sin versjon 2 av Web Theater mandag.

Eirik Flaa
11. feb. 1997 - 13:00

Iterated kunngjorde mandag 10.2 en avtale med Progressive Networks. Avtalen, som omfatter levering av Clear Video komprimeringsteknologi til Progressives Real Video, gir delvis norskeide Iterated muligheten til å definere den nye streaming video-standarden. Nå ser det likevel ut til at Progressive og Iterated ikke blir alene om å definere videostandarden for nettet.

Samtidig med kunngjøringen av avtalen mellom Progressive og Iterated kom VXstreme med nyheten om at de planlegger å slippe sin versjon 2.0 av Web Theater i løpet av denne måneden. Den nye Web Theater versjonen vil ha mange av de samme egenskapen som Real video, og det er derfor ikke lenger like sikkert at Real video går av med seieren. Det som er mer sikkert er at de to produktene, i likhet med andre web-distribuerte produkter, vil bli gratisprodukter de første månedene. Hvem som holder pusten lengst gjenstår å se.

Et annet poeng som har kommet opp i debatten om de nye videostandardene, er hvorvidt det i det hele tatt er hensiktsmessig å sende video over båndbredder helt ned i 28,8 kb. Som Harry Fenik, visepresident i Zona Research, sier i et intervju med ZD-net:

- Er det egentlig et behov for video som ser ut som den er laget i 1928? Jeg tror ikke det.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra