RESULTATERFINANS

Iterated uten støtte

Kursen i Iterated Systems fortsetter å falle. Fredag var det ikke mulig å finne kjøpere på 34 kroner, kvotert kjøperkurs var 28 kroner. Aksjen falt 29 prosent i mai måned.

Jørgen Christiansen
5. juni 1998 - 19:22

Iterated Systems ble sist omsatt over børs til kurs 35,50. Det gikk en post utenom børs til 33 kroner i går. Det gir et kursfall i 1998 på 40 prosent.

Vi kjenner ikke til informasjon som forklarer at aksjen skal falle videre nå, men så er kanskje problemet for selskapet at det ikke har kommet positiv informasjon med særlig betydning på lang tid. Siste positive signal fra selskapet var en ny avtale med Real Networks i slutten av april. Resultatet etter første kvartal var som kjent nitrist (se relaterte saker i høyre marg).

Nera fikk i går kveld valgt et nytt styre, som ser meget sterkt ut. Samtidig reduserte man det planlagte utbyttet for 1997 fra 0,50 til 0,15 per aksje. Kursen falt litt tilbake, men på et lavt volum. Vi har tidligere kommentert at det er vanskelig å se for seg noen særlig kursstigning før det viser seg at selskapet er ferdig med oppryddingen i balansen.

ASK fortsetter den hyggelige utviklingen fra torsdag. Fallet fra 96 kroner til bunn-nivå 57 kroner, kan se ut til å ha vært i overkant stort. De estimatene vi får referert på utviklingen i 1998 kan i hvert fall vanskelig rettferdiggjøre ett såpass stort fall. Mer trolig er det at markedet ser usikkerheten rundt utviklingen i Proxima, og lurer på om In Focus sine påstander om at endringer i distribusjonskanalene (flertall !) også vil vise seg for ASK, holder stikk.

Se forøvrig egen artikkel med tall for utviklingen for Proxima i PC-kanalen, supplert med kommentarer fra Ole J. Fredriksen.

Det har vært lite nytt å hente fra Tandberg Television siden selskapet hentet inn en kvart milliard for nøyaktig tre måneder siden. Dagens intervju med Jan Bjørnsrud (du finner en referanse i margen) kan man vel tolke ganske fritt. Vår tolkning er at vi ikke blir overrasket om resultatene i andre og tredje kvartal blir noe svake.

I skrivende stund er møtet som Mikal Rohde i NetCom har med forhandlerne i Klart Svar ennå ikke avsluttet. Vi kommer tilbake med mer informasjon om hva som har skjedd så snart møtet er avsluttet.

En av Tandberg ASAs større konkurrenter i USA, VTEL Corp. annonserte mandag at de kjøper telecom- og multimedia-divisjonen i Systemhaus Bissinger (SHB) i Tyskland. SHB har til nå vært VTELs største distributør i Tyskland siden 1992. Dermed ser det ut til at VTEL ønsker å satse sterkere i det europeiske markedet

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.