Iterated utvider Real Networks-samarbeidet

Iterated utvider samarbeidet med Real Networks til også å gjelde stillbildeteknologien STING. Etter det digi.no forstår vil Iterated motta et sekssifret beløp i dollar som skal innbetales i inneværende kvartal.

STING-teknologien gjør det mulig å blåse opp bilder med lav oppløsning uten at bildekvaliteten blir merkbart forringet. Til dette benytter Iterated fraktalgeometri.

Avtalen med Iterated betyr at STING-teknologien kan benyttes til enda en ny opsjon i Real Networks' populære RealPlayer, og samarbeidet vil gi Iterated penger i kassa allerede i inneværende kvartal.

Etter det digi.no forstår lyder avtalen på et sekssifret engangsbeløp i dollar.

- Iterated skal tjene penger på å tilby serverprogramvare. Når STING-teknologien implementeres i RealPlayer, som forøvrig distribueres sammen med Microsofts Internet Explorer, vil det være en stor mengde klienter som kan lese STING-genererte bilder, hvilket vil gjøre det langt mer attraktivt å kjøpe serverprogramvare, sier en analytiker til digi.no.

Iterated har, siden aksjen ble notert på Oslo Børs i fjor høst, falt jevnt i verdi og fikk en skikkelig knekk rett før jul da selskapet meldte at kvartalstallene trolig ikke ville bli så gode som først antatt.

Iterated opplevde tirsdag en oppgang på 7,6 prosent til 57 kroner på Oslo Børs etter at selskapet varslet at det ville kjøpe tilbake egne aksjer for inntil 1,5 millioner dollar. Etter en mindre nedgang onsdag, har aksjen så langt torsdag steget med et par kroner til 58 kroner. Ifølge denne kursen er kapitalisert verdi på selskapet 732 millioner kroner.

Til toppen