ITIL reddet kundedata fra Freecode-brannen

Kundenes data ble reddet, men flammene slukte Geir Isenes verdifulle samling av HP-kalkulatorer.

ITIL reddet kundedata fra Freecode-brannen

Kundenes data ble reddet, men flammene slukte Geir Isenes verdifulle samling av HP-kalkulatorer.

Natt til i går begynte det å brenne i næringsbygget som blant annet huser friprog- og ITIL-selskapet Freecode på Vinderen i Oslo.

Brannvesenet jobbet i hele går intenst med å redde bygningen, men brannen blusset stadig opp, og torsdag morgen brant det fortsatt.

    Les også:

Kontorene våre er totalskadd og helt nedbrent - alt er aske, forteller Freecode-sjef Geir Isene, også kjent som tidligere leder av åpen kildekode-selskapet Linpro.

Kundenes data skal likevel være i god behold, og alle selskapets servere ble evakuert i tide.

Reddet av ITIL

- Kundene rammes minimalt. Verdien av å ha orden og klare rollefordelinger viser seg nå i praksis. Vi jobber etter ITIL, og i dette rammeverket finnes det nettopp en prosess som tar seg av slike katastrofer. Og dette viser seg å fungere godt, skriver Geir Isene til digi.no

Isene benytter anledningen til å takke brannvesenet, hvis innsats han er dypt imponert over. Uten deres arbeid ville ikke selskapets fysiske verdier ha blitt reddet, mener han.

Kundesystemene ble prioritert når redningsaksjonen satte igang, og egne systemer kom i annen rekke, skriver Isene. Egne nettsider ble lavere prioritert. Den trøblete printeren gikk imidlertid opp i røyk..

Kalkulator-samlingen brant opp

Når digi.no prater med Freecode-sjefen er han ved godt mot, og kanskje litt overraskende: i godt humør. Det til tross for at hans samling av HP-kalkulatorer forsvant i flammene.

Kalkulatorsamlingen var ifølge Isene Norges største, og var minst verdt 100.000 kroner. Neste måned er den sågar del av Petter Schervens NRK-program «Tingenes tilstand», som handler om folk med samlemani. Da vil Isene benke seg foran TV-skjermen med et lommetørkle og mimre.

Nye muligheter

Alt er ikke så galt at det ikke er godt for noe. Nå tror Freecode-sjefen at hendelsen åpner for nye muligheter:

- Nye lokaler, ennå mer helhetlig interiørstil, det gir en utrolig «team spirit», ansatte får prøve seg som røykdykkere (et spennende alternativ som kick-off for høsten). Det er også mye lærdom å få fra slike hendelser. Alt i alt har dette vært en interessant opplevelse.

    Les også:

Til toppen