iTunes blir tilgjengelig for synshemmede

Det følger av en avtale mellom Apple, delstaten Massachusetts, og USAs blindeforbund.

iTunes blir tilgjengelig for synshemmede

Det følger av en avtale mellom Apple, delstaten Massachusetts, og USAs blindeforbund.

USAs blindeforbund, National Federation of the Blind (NFB) er på offensiven netter å ha vunnet fram i en sak mot nettbutikkene til Target Corp. i august. Organisasjonen har sett seg lei på at nettjenester ikke følger normene for universal tilgjengelighet.

Fredag kunngjorde NFB at de har inngått en avtale med Apple og med myndighetene i delstaten Massachusetts, om å gjøre Apples iTunes-tjenester tilgjengelig for blinde.

Økt tilgjengelighet for synshemmede var blant nyhetene i den oppdaterte versjon 8 av programvaren iTunes. Avtalen fredag forplikter Apple til å gjøre det mulig å styre programvaren – uavhengig av plattform – med talekommandoer, og motta dens tilbakemeldinger via kunstig tale. Dette skal også gjelde samspillet mellom programvaren og nettbutikken iTunes.

Programvaren som gjør det mulig å styre iTunes med tale følger med Mac OS X, men ikke med Windows.

Fristene som Apple skal forholde seg til er 31. desember i år for iTunes U, den delen av iTunes-butikken som selger læremidler. Innen 30. juni neste år skal hele iTunes-butikken være fullt ut tilgjengelig for blinde. Det var først og fremst iTunes U, der flere universiteter og høyskoler legger ut foredrag og annet undervisningsmateriale, som fikk myndighetene i Massachusetts til å engasjere seg.

Apple bevilger samtidig en kvart million dollar til et fond i Massachusetts som gjør det lettere for blinde å skaffe seg spesielle hjelpemidler.

    Les også:

Til toppen