iTunes musikkbutikk åpner i Norge

Etter litt forsinkelser, skal Apples nå snart åpne sin populære musikkbutikk i i Norge.

Etter litt forsinkelser, skal Apples nå snart åpne sin populære musikkbutikk i i Norge.

iTunes Music Store skal lanseres i Norge i april, og sannsynlig lanseringsdato er 28. april, melder bransjebladet Faro Journalen.

Apples populære musikktjeneste har lenge jobbet med å få rettighetene på plass for å kunne åpne i Norge. Rettighetene til musikken må nemlig forhandles separat for hvert land. Flere plateselskaper bekrefter nå overfor Faro Journalen at 28. april er lanseringsdatoen. Apple følger sin normale prosedyre og vil som vanlig ikke kommentere.

Daglbadet.no har også fått bekreftet fra platebransjen at lansering av musikkbutikken er nært forestående.

Apple lanserte sin storsuksess iTunes i ni nye europeiske land i oktober, men hittil er det bare Finland her i Norden som har fått butikk.

Det har åpenbart vært skadelig for Apple at konkurrenten Microsoft så langt har fått være alene i Norge med sin butikk og sitt format. Sanger som kjøpes hos Microsoft kan nemlig ikke spilles av på Apples iPoder eller iTunes. Kunder av Microsoft Music vil dermed ha svært gode grunner til ikke å velge iPod, men derimot en mp3-spiller som er med i Microsofts Playforsure-program, der alle følger Microsofts standard for rettighetsbeskyttelse av musikk.

Tilsvarende vil iTunes enorme popularitet i USA kunne hjelpe salget av iPod i mange år fremover. Musikksamlinger kjøpt av Apple kan bare spilles på deres spillere og noen få apparater fra samarbeidspartnere.

Over 300 millioner sanger er solgt på iTunes så langt, men ennå ingen med norsk kredittkort.

Til toppen