- iTunes og App Store angrepet

Svindlere tappet Apple-kontoer for hundrevis av dollar.

5. juli 2010 - 08:29

App Store og et ukjent antall Apple-brukere ble søndag rammet av organisert svindel.

Etter å ha sikret seg kontroll over iTunes-kontoer, skal kriminelle ha misbrukt tilgangen og tappet kontoene for penger. Pengene ble brukt til å handle i Apples forretning for mobil programvare.

Det melder en rekke amerikanske blogger og medier, deriblant Engadget og Cnet.

Midt under feiringen av den amerikanske nasjonaldagen rapporterte Engadget om mistenkelig atferd i kategorien for de mest populære boktitlene i App Store.

På et tidspunkt bestod topplisten over de 50 mest solgte boktitlene av 42 utgivelser av manga-bøker (japanske tegneserier, journ.merk). Alle var på vietnamesisk og utgitt av én enkelt utvikler, Thuat Nguyen og selskapet «mycompany».

- En rekke personer melder at hundrevis av dollar er trukket fra iTunes-kontoene deres for å kjøpe disse bøkene, skriver Engadget.

Alle utgivelsene fra «mycompany» ble senere fjernet fra App Store, og Apples bokkategori fremstår som normal i skrivende stund.

Det er uklart hvor mange som er rammet av svindelen, og hva som egentlig har skjedd. En mulig forklaring er at ofrene har latt seg lure av såkalte phishing-angrep, det vil si falske e-postmeldinger som ber dem oppgi brukernavn og passord.

Apple har ikke selv svart på henvendelser fra pressen om hva som skjedde, men iPhone-utvikleren Alex Brie hevder i et blogginnlegg at Phillip Schiller, global markedsføringssjef i Apple, sier at selskapet undersøker episoden.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.