IXC solgt, fortsetter Telenor-samarbeid

Lokaltelefoniselskapet Cincinnati Bell kjøper teleselskapet IXC Communications for 25 milliarder kroner. IXC samarbeider med Telenor om carrier-selskapet Storm Telecommunications i London, og oppkjøpet vil ikke påvirke dette samarbeidet.

Lokaltelefoniselskapet Cincinnati Bell kjøper teleselskapet IXC Communications for 25 milliarder kroner. IXC samarbeider med Telenor om carrier-selskapet Storm Telecommunications i London, og oppkjøpet vil ikke påvirke dette samarbeidet.

IXC Communications eier og driver et nasjonalt fiberoptisk telenett i USA. Det er dette nettet Cincinnati Bell er ute etter når selskapet kjøper IXC for vel 25 milliarder kroner. Dermed vil teleselskapet kunne tilby sine teletjenester langt utenfor byen Cincinnati, Ohio, som i dag er hovedbasen for selskapet.

Selskapet legger seg på SMB-markedet og utfordrer dermed AT&T og MCIWorldCom. Analytikere sier til Bloomberg News at dette gjør Cincinnati Bell selv mer attraktiv for oppkjøp av andre teleselskap, blant annet fordi ICX' nasjonale infrastruktur kan konkurrere med nesten hvilket som helst annet.

Det nye selskapet vil være verdt mer enn 7,2 milliarder dollar, ha over én million kunder og 5000 ansatte. Målsettingen er er salg på vel to milliarder dollar i år 2000 og fem milliarder dollar i løpet av fem år.

Toppsjef i Cincinnati Bell, Richard Ellenberger sier det nye selskapet er posisjonert for å drive telefoni på nasjonalt plan. Flere av IXC-direktørene vil nå inngå i Cincinnati Bells ledelse, men må flytte fra Austin i Texas til Cincinnati i Ohio.

Cincinnati Bell ble i fjor fisjonert ut fra Convergys Corp., som blant annet selger fakturatjenester til mobilselskap. Cincinnati Bell har siden da kjøpt opp flere selskap, deriblant Discounted Long Distance. Selskapets hovedinntekter kommer fra lokaltelefoni.

Pressetalsmann i Telenor, Dag Melgaard, sier Telenor er kjent med oppkjøpet av IXC, som eier 40 prosent av det London-baserte carrier-selskapet Storm Communications, der Telenor eier resten sammen med det Telenor-kontrollerte amerikanske teleselskapet Clarion.

- Oppkjøpet av IXC vil ikke påvirke arbeidet i Storm, sier Melgaard.

Storm startet virksomheten for alvor i fjor høst, og i år regner selskapet med en omsetning på mellom 400 og 500 millioner kroner, basert på i underkant av 50 kunder, som i hovedsak er andre teleselskap.

Til toppen