Ja, jeg diskriminerer flintskallede jobbsøkere!

Krogh-Tonning har lest tabloidavisene i dag og gleder seg over en tysk undersøkelse som konstaterer at hodejegere diskriminerer flintskallede jobbsøkere.

Jeg har med interesse lest side 3 i dagens VG, der det refereres til en tysk undersøkelse som konstaterer at hodejegere diskriminerer flintskallede jobbsøkere.

I en halv time har jeg nå tenkt over om jeg selv har gjort dette, og må med skam å melde svare "ja". En gang fikk jeg i oppdrag å finne en toppsjef til et firma som blant annet solgte hårvekstfremmende midler. En svært dyktig kar med bar isse søkte, men jeg vurderte ham som ikke aktuell til jobben.

Selvfølgelig er dette eksemplet en fleip fra min side. Naturligvis betyr ikke hårvekst noen verdens ting, hvis den da ikke er i nesen og stikker en centimeter ut av neseborene.

Mitt poeng er at utseende/utstråling/fremtreden naturligvis betyr mye i de fleste utvelgelsessituasjoner. Men med dagens skinheadmote er bar skalle ingen ekskluderende faktor. Hvis søkeren derimot har et rikt utvalg av synlig piercing, sier jeg det direkte at dette ikke passer i den aktuelle jobben. Jeg kjenner flere firmaer i servicebransjen som ikke ønsker medarbeidere med piercing - og min mening er at dette ikke er diskriminering.

Hva hår angår, har jeg selv beholdt min hårmanke til tross for en endel tiår bak meg. Men til alle som søker jobb via Fine Selection: Kom gjerne med bar isse, men unngå helst synlig parykk eller hentehår. Det er rett og slett for harry!

Flere av Krogh-Tonnings betraktninger:


Hva gjør en IT-minister?
IT-latsabb søkes til 100-timers uke!

Til toppen