Ja til svensk telefonkatalog på Internett

Telia har nå fått lov til å publisere Telefonkatalogens Hvite sider, med opplysninger om 4,5 millioner privatpersoner, på Internett.

Det er resultatet av en dom felt i Lagmannsretten i Stockholm.

Det svenske Datatilsynet har tidligere sagt nei til Telias ønske om å få publisere telefonnummer og adresser til privatpersoner på Internett, dersom ikke Telia innhenter et aktivt samtykke fra alle sine 4,5 millioner abonnenter. Lagmannsretten har kommet frem til at Telia har fått tilstrekkelig godkjennelse fra abonnentene i avtalen om publisering av den trykte Telefonkatalogen.

Siden høsten 1996 har man funnet opplysninger om Sveriges mer enn 400.000 selskaper og organisasjoner (Gule sider) lett tilgjengelig på Internett. Telia regner med at nettstedet allerede i løpet av første halvdel av 1999 kommer til å tilby elektronisk søking blant alle Sveriges privatabonnenter.

- For Telia er dette en meget viktig beslutning. Allerede i dag kan våre brukere søke etter privatpersoner i Telefonkatalogen, på CD-Rom eller ved å ringe Nummeropplysningen. Dette blir en tilleggstjeneste som gjør det enda enklere å finne telefonnummere, sier Lars I Guldstrand, sjef for Telia InfoMedia Reklam, i en pressemelding.

Telia kommer på forhånd til å informere alle berørte privatpersoner om at deres telefon- og adresseopplysninger vil publiseres på Internett. De som ønsker det kan kostnadsfritt velge å reservere seg fra dette (passivt samtykke).

(Den norske versjonen av denne saken kan du lese ved å følge peker til relaterte artikler nedenfor eller i margen til høyre, red. anm.)

Til toppen