BEDRIFTSTEKNOLOGI

Jagland ville ikke sagt det samme i dag

Administrerende direktør Bente Sollid i Digital Hverdag AS tilbakeviser Thorbjørn Jaglands påstander om at hacking er en del av den digitale hverdagen. Han ville sikkert uttalt seg annerledes i dag, mener hun.

Morten Øverbye
12. aug. 1997 - 16:38

- Han fikk mikrofonen stukket opp i ansiktet rett etter at han var ferdig med nettpraten. Da var han nettopp blitt fortalt at svarene hans var blitt endret, og det var fullstendig kaos rundt ham. Du må se uttalelsen i den sammenhengen. Han ville sikkert ha uttalt seg annerledes i dag, sier Bente Sollid til digi.

Som administrerende direktør i selskapet Digital Hverdag var hun ansvarlig for den tekniske gjennomføringen av nettpraten med statsministeren. Ifølge Sollid var det imidlertid ikke teknisk svikt som gjorde det mulig å gjøre Jagland til halvt pakistaner.

- Det ble gjort en menneskelig feil, der feil adresse ble sendt ut til de som skulle delta i debatten. Alle kan gjøre en feil, og jeg vil derfor ikke henge ut vedkommende som gjorde denne. Teknisk sett fungerte det bra, sier Sollid.

Med adressen til den utsendte siden kunne hvem som helst av de 25 påmeldte deltakerne til debatten enkelt gå inn og redigere statsministerens svar. Det statsministeren minutter senere kalte hacking, ble derfor etter all sannsynlighet gjort av en person som var invitert til debatten.

- Er statsministeren mye på nett, Bente Sollid?

- Det aner jeg ingenting om. Etter det inntrykket jeg fikk av ham under denne debatten er han ikke helt borte. Men han har sikkert hatt lite befatning med denne siden av Internett før.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.