JUSS OG SAMFUNN

Jakten på den forsvunnede diamant

Det er lenge siden søkemotorer opptok meg som tema. Problemet er at de alle gjør det samme: Viser oss titusener av treff i prioritert rekkefølge; stort sett omvendt prioritert i forhold til din egen

William Klippgen
10. aug. 2000 - 12:03
 
 

Det var helt til jeg fant Webbrain, en nyttig sak som automatisk organiserer Internett som et interaktivt kart med utgangspunkt i ordene du søker etter. Innholdet hentes hovedsakelig fra Open Directory, et web-katalog-initiativ fra Netscape hvor alle kan delta som redaktører innen sine spesialfelt.

Prøv for eksempel et søk på 'Mauritius' og et edderkopp-nett spretter opp med relevante kategorier som turisme, Afrika, nyheter og kart. Et søk på "MP3" avslører at WebBrain er velegnet for temaer som har sammenhenger i mange dimensjoner; et trykk på et tema i nettet og et nytt tegnes opp, nå fokusert på det nye temaet uten å miste forbindelsene til det gamle.

I feltet på nedre halvdel av siden listes til enhver tid lenker som hører til hovedtemaet. Det er her WebBrain kanskje kommer noe til kort, ikke alle temaer har så fryktelig mange lenker å skryte av, men de du får er som regel veldig relevante.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra