JUSS OG SAMFUNN

Jakter på original hacker

Det er ikke vanlig hacking som ligger bak innbruddet på Telenor Nextels server, men en eller flere programmerere med god kjennskap til PERL. Telenor vil nå sette inn ressurser på å spore vedkommende.

Morten Øverbye
7. apr. 1997 - 00:00

- Det er ikke snakk om vanlig hacking eller innbrudd på selve systemet, men det er noen som har gått inn og endret på scriptene som ligger bak en del av funksjonaliteten for hjemmesidene. Vi jobber fortsatt med å finne ut hvordan dette kunne skje, sier informasjonsdirektør Arne Cartridge i Telenor Nextel til digi:media.

Cartridge opplyser at det er et PERL-script som gjør det mulig for nettleverandørens kunder å gå inn og slette og endre på sine egne hjemmesider, som har blitt endret av en eller flere inntrengere på serveren. Hvordan dette er gjort er det for tidlig å si, men Cartridge opplyser at vedkommende må ha god kjennskap til programmeringsspråket PERL.

- Vi vil sette inn ressurser på sporing av vedkommende, sier Cartridge, som også har gitt Økokrim en kort orientering om saken.

Telenor Nextel har ennå ikke tatt noe standpunkt til hvorvidt saken skal politianmeldes. Hvor stort det økonomiske tapet er, og om det eventuelt skal reises erstatningskrav mot den som står bak innbruddet, er ennå ikke vurdert.

- Det har vi foreløpig ikke sett så mye på. Vi jobber fortsatt med å finne ut hvordan dette kunne skje, sier Cartridge.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.