Jakter på stor danske

Ergo Group-sjef Per Andersen er en av de få som er på handletur om dagen. Han har tilgang på hele ni milliarder kroner.

Som en av de helt få om dagen, er Per Andersen på handletur. Ergo Group (tidligere Posten SDS) er eid av Posten og kan følgelig ikke ikke bytte til seg selskaper med aksjer, men Andersen har en svært fet lommebok.

- Vi har i utgangspunktet en kapitalbase på ni milliarder kroner, forteller Andresen til digi.no.

Ergo Group er for mange et ganske ukjent selskap, men selskapet er faktisk nesten Norges nest største, såvidt slått på omsetning av IBM. Men Ergo Group er langt størrre med sine 2000 ansatte. (Telenor er det desidert største IKT-selskapet i Norge, både målt i antall ansatte og omsetning).

Men Ergo Group mangler massemarkedsprodukter og er heller ikke børsnotert, noe som gir lav synlighet.

Og selskapet skal bli enda større ifølge mål man har satt seg selv. Selskapet skal være Postens nye hovedben etter hvert som mengden papirpost nå faller kraftig. Ifølge årsrapporten har Ergo Group som mål å doble omsetningen i løpet av tre til fire år, men dette ble skrevet i januar i år. Siden er ambisjonene nedjustert noe.

- Vi vil kanskje ikke vokse så raskt i år og til neste år - vi må fokusere mer på bunnlinjen, sier Andersen til digi.no. - Men vekst er viktig. Vi må bli større for å bli en pan-nordisk leverandør til de store nordiske selskapene.

Dette er kanskje særlig viktig for Ergo Group, for med sin Posten-bakgrunn fokuserer selskapet på kommunikasjon og logistikk, noe som i sin natur krever dekning over landegrenser.

På spørsmål om hva og hvor Ergo leter etter oppkjøpskandidater, peker Andersen først og fremst ut Danmark. Ergo eier allerede et lite selskap og er deleier i et annet i Danmark, noe Andersen karakteriserer som "lytteposter".

Men Ergo-sjefen røper at til tross for tykk lommebok og dårlige tider, er det ikke så lett å få kjøpt noe: - De dårlige tidene gjør jo at prisene er lavere, men vi har lett i to år og det har ennå ikke dukket opp noe vi vil by på. Eierne av solide, veldrevne selskaper sitter på gjerdet og det som er til salgs er ofte ikke så interessant. Har ikke dagens eiere fått det til, skal det være helt spesielle synergimuligheter om vi skal klare det, sier Ergo-sjefen til digi.no.

Andersen bekrefter at Ergo Group ønsker seg et større oppkjøp og vurderer bare aktører med over "noen hundre ansatte".

Til toppen