RESULTATERFINANS

James Bond blottlagt av nettbank

Den sveitiske nettbanken Credit Suisse hadde tidligere i måneden lagt ut sensitiv informasjon om flere kjendiser på nettet.

Helge Lunde
10. nov. 2000 - 11:50

Flere prominente personer og kjendiser har fått lagt ut opplysninger om seg og sine konto hos den svieitsike banken Credit Suisse tidligere i denne måneden. Blant disse var Roger Moore som er mest kjent for sin rolle som spion-helten Agent 007, James Bond. Det var opplysninger om hans kontonummer, private adresser og kontobevegelser som lå åpent til fritt innsyn for alle som hadde tilgang til Internett.

Årsaken til fadesen skal ha skjeddd da et sveitsiks byrå skulle overføre data til Credit Suisse som en test på overføringsystemet. Desverre havnet disse dataene på åpne sider hos banken, som er den nest største i landet. Banken bekrefter tabben og bedyret at all informasjon nå er pakket inn igjen bak tykke murer.

Blant de andre som også ble rammet av feilen var det to musikk-artistene DJ Bobo og DJ Jurgens. Flere av de rammede bedyrer at de nå vi stenge sine kontoer i banken.

Noe av det samme skjedde tidligere her hjemme i Norge. Da ble kontoopplysninger for nesten en million nordmenn blottlagt på Internett.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.