Jan Carlzon inn i Online Club

Eks SAS-sjef og styreformann i Boxman, Janne Carlzon, sitter nå også i styret i norske Online Club (OLC).

Eks SAS-sjef og styreformann i Boxman, Janne Carlzon, sitter nå også i styret i norske Online Club (OLC).

Tirsdag til uken er det full fest hos nettforhandleren Online Club. Da skal både ny eierstruktur og nytt styre presenteres - pluss planene for fremtiden.

Én av dem som kommer til å være til stede er svenske Jan Carlzon, tidligere høyprofilert SAS-sjef, i det siste assosiert med den ekspansive netthandelskjeden Boxman. I den virksomheten er hans posisjon styreformann.

Nå involverer Janne Carlzon seg i en ren norsk virksomhet, Online Club. Han skal bli styremedlem og er etter det digi.no erfarer investor i klubben som i utgangspunktet er hjertebarnet til gründer Simon Yuen.

Yuen har vært mest kjent i IT-bransjen som en av investorene i bobleselskapet Global Money Games, sammen med blant andre TV-kjendisen Dan Børge Akerø.

Akerø var også på et tidlig stadium med på en investering i OLC, som ble dratt i gang i 1996. Yuen uttalte til digi.no i januar i år at han hittil har spyttet inn 15 millioner kroner i "babyen sin". Men resultatene har ligget på minussiden, i likhet med en del andre nettjenesters, blant annet med et underskudd på 14,6 millioner kroner i 1997.

På tampen av forrige måned mistet Yuen i tillegg sin daglige leder Arild Spandow, noe som fikk Kapital til å skrive at varehuset seiler videre uten ledelse. Det er Yuen som fører skuta videre til de finner en ny daglig leder, og han avviser kontant at det har vært noen som helst slags personkonflikt eller andre dramatiske forhold som har gjort at Spandow sluttet.

Spandow sa selv til digi.no 30. mars i år at Internett ikke er en uproblematisk bransje og at det er tungt å trekke fram et firma som dette. Yuen bekrefter at Spandow trekker seg av personlige årsaker og at han gjerne vil finne på noe annet og mindre arbeidskrevende.

- Det vi nå står foran krever veldig mye innsats fra den som skal lede bedriften, sier han.

Yuen vil imidlertid spare konfekten til "kick-off" på tirsdag kveld i OLCs lokaler. Han vil ikke gi noen kommentarer til at Janne Carlzon er blitt nytt styremedlem, men opplyser at også IDGs administrerende direktør Morten Hansen skal holde et innlegg om netthandel.

Dessuten er det klart at en annen investor fra Global Money Games, investør Arne Næss jr., også har eierandeler i Online Club.

Til toppen