BEDRIFTSTEKNOLOGI

Janco droppet Siemens, valgte GI

Janco Multicom og eierselskapet United Pan-Europe Communications (UPC) dropper Siemens som hovedsamarbeidspartner og leverandør av digitale dekodere og har istedet inngått en avtale med General Instrument (GI).

Frode Eriksen
11. feb. 1999 - 14:16

Administrerende direktør i Janco Multicom, Lars Helgerud Andersen, sier til digi.no at General Instrument lenge har vært en av UPC sine leverandører, og har blant annet levert de dekoderne Janco har i dag.

- Avtalen med Siemens var en intensjonsavtale, og uten å kjenne saken i detalj vet jeg at vi valgte ikke å jobbe videre med den.

Det var i september i fjor at UPC - som er Jancos eierselskap - valgte å inngå avtalen med Siemens, som da omfattet 150.000 set-top bokser. Ifølge pressemeldingen som da ble sendt ut skulle betjeningen i boksene basere seg på Windows CE og et trådløst tastatur. Siemens skulle bidra med teknologi, prosjektstyring og finansiering i utviklingen av UPCs digitale tilbud og i overgangen til nye tjenester over kabel-TV kabelen, som telefoni og Internett.

Etter det digi.no kjenner til kom det blant annet ikke til enighet om den delen som dreide seg om finansieringen av leveransene og utviklingspakken, mellom Siemens og UPC.

General Instrument er nå tilbake som leverandør av sine DVi-5000+ DVB-bokser, i en avtale som gjelder til 2002. Avtalen er ikke ferdig forhandlet, og det er ikke opplyst noen rammer for den nye avtalen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.