BEDRIFTSTEKNOLOGI

Janco reduserer tapet

Janco Multicom AS endte med et resultat før skatt på minus 203 millioner kroner i 1998, noe som er en liten bedring fra 1997 da minusen ble 226 millioner kroner. Selskapet omsatte i fjor for 360 millioner kroner.

Frode Eriksen
5. juni 1999 - 14:57

Administrerende direktør i Janco Multicom AS, Lars Helgerud Andersen, sier til Dagens Næringsliv at selskapet skal gå i pluss i 2002,og argumenterer for dette med at selskapets prognoser viser en betydelig vekst i abonnemenstinntektene de kommende årene som en følge av nye tjenester.

Dagens kunde betaler i snitt 1100 kroner for sin kabel-TV tilknytning. Janco vil bli totalleverandør også av teletjenester og selskapet tror at med dagens prisbilde at selskapet vil kunne øke denne summen til 9000 kroner for en kunde som utnytter tilbudet maksimalt.

Janco Multicom har nå et framførbart underskudd på 742 millioner kroner. Dagens selskap er et resultat av at Norkabels nederlandske eiere, nåværende Pan- Europe Communications NV (UPC), kjøpte 3/4-deler av Janco Kabel-TV i 1997 og resten året etter og fusjonerte dette selskapet med Norkabel.

Janco klager nå samferdselsminister Dag Jostein Fjærvoll inn for Eftas overvåkingsorgan ESA, fordi selskapet mener Samferdselsdepartementet forskjellsbehandler Janco i forhold til "fremføringsretten". Telenor kan ifølge denne retten legge kabler over annen manns grunn for å nå fram til abonnentene, men dette kan ikke et selskap som Janco. Samferdselsdepartementet har begrunnet dette med Telenors dekningsforpliktelser, men Janco mener dette skaper konkurranseforskyvninger i markedet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.