Janco vil differensiere Internett-tjenesten

- Janco vil etter hvert kunne tilby Internett-aksess med flere alternative hastigheter, opplyser selskapets Gunnar Evensen, som også sier at strupingen av dagens tjeneste er en justering til et mer fornuftig prisnivå.

Gunnar Evensen, ansvarlig for telekomsatsingen til Janco Multicom, forteller til digi.no at selskapet vil fortsette oppgraderingen av nettet i lang tid fremover. Mange av bortfallene av tjenesten skyldes også utskifting av utstyr. Evensen håper på at selskapet heretter vil greie å utføre oppgraderingen uten at kundene vil merke at arbeidet pågår.

Selv om Evensen ikke svarer konkret på hva som gjøres for å forbedre tjenesten for de nåværende brukerne, sier han at selskapet fokuserer på disse under oppgraderingen av nettet.

- Samtidig er det uhensiktsmessig å konsentrere seg om brukere som bor langt unna de stedene det nå arbeides.

Også aksessen mot utlandet skal etter hvert videreutvikles. Janco Multicom er en del av nederlandske United Pan-European Communications NV (UPC). UPCs datterselskap Cello driver i dag Aorta - et bredbåndsnettverk mellom et antall mellomeuropeiske land.

Ifølge Evensen er det naturlig at Aorta på sikt strekkes til Norge, uten at han kan si noe om når dette vil skje. Han understreker samtidig at en eventuell overgang til dette nettverket ikke på noen måte skyldes misnøye med tjenesten EUnet leverer.

Når det gjelder den såkalte strupingen av dagens tjeneste, sier Evensen at Janco ikke på noen måte har mulighet til å opprettholde den båndbredden hver kunde får i dag, med dagens prisnivå.

- Alle vet at ingen andre tilbyr dette. Alternativet er fastlinje fra en av andre teleleverandørene og det er betydelig dyrere.

Evensen har trolig rett i dette. En liten sjekk på nettstedet til Alfanett – et selskap som leverer Internett på kabel i Bærum, viser at for eksempel et 2048/768 kbit/s-abonnement koster 1795 per måned. Janco vil fortsatt ta 349 kroner i måneden for sitt 300/64 kbit/s-abonnement.

Evensen understreker at Janco med dette ikke har planer om å tjene penger på Internett-satsingen med det første. Han forteller at det er få Internett-leverandører i Norge som faktisk går med økonomisk overskudd.

Evensen tror at 95 prosent av kundene til Janco ikke har behov for høyere hastigheter enn de 300 kbit/s inn og 64 kbit/s ut som selskapet vil tilby fra 1. februar. Han er likevel oppmerksom på at de resterende krever høyere kapasitet. Derfor planlegger Janco nå et mer differensiert produkt med forskjellige hastigheter og prisklasser.

- Det er først nylig at vårt Motorola-utstyr har fått støtte for slike hastighetsklasser, sier han.

Hastighetsklassene skal være tilpasset både private og kommersielle kunder.

Årsaken til at hastigheten som tilbys fra og med den 1. februar vil være akkurat 300 kbit/s inn og 64 kbit/s ut skal være at UPC ønsker en konsistent produktportefølje i Europa.

Til toppen