RESULTATERFINANS

Japan-skjelv svekker Adobes utsikter

Analytikere tror flere IT-selskaper vil rammes uforholdsmessig hardt.

Adobe avsluttet regnskapsårets første kvartal 4. mars. Tallene viser at omsetningen vokste med 20 prosent til 1,03 milliarder dollar sammenliknet med samme kvartal for et år siden. Driftsresultatet økte med 71 prosent til 302 millioner dollar, nettoresultatet med 84 prosent til 235 millioner dollar. Med andre ord: Svært god utvikling.

Utsiktene framover er ikke så gode. Ifølge finansdirektør Mark Garrett skyldes dette katastrofene i Japan.

– Våre tanker går til alle i Japan. Adobes forretning er svært mangfoldig, men Japan er vårt nest største marked mål i omsetning. Mars er typisk vår beste måned i landet, fordi det er den siste måneden i landets regnskapsår, og mange innkjøp skjer da, sier Garrett.

Han forklarer at Adobes anslag for omsetningen i Japan i inneværende kvartal er redusert med rundt en tredel, tilsvarende 50 millioner dollar eller rundt 5 prosent av selskapets samlede forventede omsetning.

Ifølge et oppslag i Financial Times vil katastrofene i Japan slå ut hos flere store IT-selskaper i inneværende kvartal, siden mange bedrifter vil utsette investeringer som ellers hadde blitt gjennomført i regnskapsårets siste måned.

Japan står typisk for fem prosent av verdens programvaremarked. For noen leverandører, er andelen langt større, opptil ti prosent for Adobe og Autodesk. Analytikere peker på at Japan forbruker rundt 15 prosent av verdens halvlederkomponenter, og står for 12 prosent av den globale omsetningen av servere.

Problemene på det japanske markedet forsterkes av ødelagte forsyningslinjer og vanskelig logistikk. Analytikerne regner med at IT-selskaper vil rammes uforholdsmessig av katastrofene i landet.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.