Japanerne vil ha blitz på sine mobiltelefoner

Mobiltelefoner med innebygd kamera er blitt svært populært i Japan, men brukerne er egentlig misfornøyde med bildekvaliteten.

Mobiltelefoner med innebygd kamera er blitt svært populært i Japan, men brukerne er egentlig misfornøyde med bildekvaliteten.

Mobiltelefoner med digitalkamera har vært på markedet i Japan en stund allerede, og i det siste har muligheten for å få kjøpt slike kameraer blitt bra også her hjemme. Men kvaliteten på kameraene varierer sterkt.

Les også:


Nå som den første entusiasmen har lagt seg, har det gått opp for de japanske brukerne at oppløsningen på kameraene ikke er den helt store, og lysfølsomheten er kanskje heller ikke så mye å skryte av, skriver Computer Sweden.

I en undersøkelse utført av Nikkei Business Publications hvor 322 japanere er blitt intervjuet, klaget en stor andel på nettopp manglende lysfølsomhet. Mobiltelefonkameraene ble nemlig som oftest brukt på kveldstid. Intervjuobjektene mente derfor at mobiltelefonene burde utstyres med blitz.

Brukerne klaget også over at oppløsningen var for lav til at den digitale zoom-funksjonen kunne brukes til noe fornuftig. Kameraene i dagens mobiltelefoner kan ha en oppløsning på så lite som 23.000 piksler, mens nesten halvparten av brukerne ønsker seg en oppløsning på 1 million punkter.

Til toppen