AVTALER & KONTRAKTER

Japansk gigant investerer 2 milliarder kroner i norske Kahoot

Kahoot satser blant annet på å gjøre utdanning og opplæring gøyalt ved hjelp av quiz.
Kahoot satser blant annet på å gjøre utdanning og opplæring gøyalt ved hjelp av quiz. Illustrasjonsfoto: Kahoot
13. okt. 2020 - 11:13

Det norske edtech-selskapet Kahoot, mest kjent for sin globalt suksessrike quiz-baserte læringsplattform med samme navn, henter inn 1,98 milliarder kroner fra Softbank Group.

Investeringen skjer i form av en rettet emisjon. Kahoot trykker opp 43 millioner nye aksjer som det japansje holdingselskapet kjøper for 46 kroner per aksje.

Dette gir Softbank en eierandel i Kahoot på 9,69 prosent, ifølge en børsmelding der aksjeutvidelsen blir kunngjort i dag.

Selskapet oppgir at de vil bruke milliardinvesteringen til å finansiere «akselerert vekst gjennom verdiskapende, ikke-organiske muligheter og fortsette å bygge et unikt plattformselskap».

Kahoot er børsnotert på markedsplassen Merkur Market, men forbereder ifølge E24 en notering på Oslo Børs i løpet av første kvartal 2021.

Nyheten om storinvesteringen har fått aksjen til å stige ytterligere. Hittil i dag er den opp nærmere 13 prosent. Det siste året har aksjen dermed økt svimlende 280 prosent. Det norske quiz-selskapet har en markedsverdi på mer enn 22 milliarder kroner.

ARM-selger

Det japanske holdingselskapet Softbank Group står bak en lang rekke dristige oppkjøp av teknologiselskaper. De eier blant annet 24 prosent av T-mobile, som er USAs nest største mobiloperatør.

Softbank avtalte nylig å selge brikkedesignselskapet ARM til Nvidia i en komplisert transaksjon verdsatt til 40 milliarder dollar. Salget krever godkjenning av flere lands myndigheter, og skal ventelig gi Softbank en eierandel i Nvidia på rundt 7-8 prosent.

Børsnoterte Nordic Semiconductor har sitt hovedkontor i Trondheim, mens ledelsen sitter i Oslo.
Les også

Norske databrikker havnet i Russland

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.