Japansk internett-selskap vil kjøpe storbank

Japanske myndigheter sitter i forhandlinger med Internett-gruppen Softbank om overtagelse av Nippon Credit Bank.

Japanske myndigheter sitter i forhandlinger med Internett-gruppen Softbank om overtagelse av Nippon Credit Bank.

Det japanske nettselskapet Softbank Corp. som har investert stort i IT- og Internettsektoren i USA, er nå ute etter å skaffe kontroll over den japanske storbanken Nikkon Credit Bank.

Banken var på konkursens rand under den asiatiske nedgangen i 1997- 1998, og ble overtatt av den japanske staten. Nå har Softbank, sammen med en del andre interessenter, gått i forhandlinger med den japanske staten om å overta banken. Ifølge Associated Press (AP) skal gruppen, med Softbank i spissen, overta banken for 909 millioner dollar ( 7,2 milliarder norske kroner).

Den japanske staten har sprøytet milliarder inn i banken for å dekke tap etter den asiatiske depresjonen, noe som har slitt på Japans økonomi.

Det er en forutsetning at Softbank og de andre interessentene, må sprøyte inn minst 900 millioner dollar (7,2 milliarder norske kroner) hvis staten skal gå med på overtagelsen.

Softbank eier store poster i Internett-selskaper som Yahoo!, Ziff- Davis inc, E*Trade og USWeb/CKS.

Analytikere som har fulgt japansk finansliv uttaler til AP at Nippon Credit Bank vil sette Softbank i stand til etablere en kraftbase i den japanske Internett- sektoren. En analytiker AP har intervjuet sier at Softbank, med oppkjøpet av banken, vil ligge i tet på utviklingen av nye betalingsformer via nettet.

Softbank ble etablert i 1981 av Masayoshi Son, som nå eier 40 prosent av selskapet. Masayoshi Son blir betegnet som Japans svar på Bill Gates og har opparbeidet seg en enorm formue på IT- og Internettselskaper.

Les mer om Softbank:


Satser fire milliarder på Internett i U-land
BSkyB flyr inn i spilltjeneste
Ziff-Davis selger unna papirbladene
Murdoch konverterer fullstendig til Internett
Ziff Davis stikker ut kurs for 1,4 milliarder
Murdoch med japansk Internett-alliert

Til toppen