Japanske Softbank kjøper Kingston

Japans største programvaredistributør og datatidsskriftspublisher kjøper 80 prosent av minneprodusent Kingston Technology Corp for USD 1,5 milliarder. Oppkjøpet får ingen konsekvenser i Norge.

Japans største programvaredistributør og datatidsskriftspublisher kjøper 80 prosent av minneprodusent Kingston Technology Corp for USD 1,5 milliarder. Oppkjøpet får ingen konsekvenser i Norge.

Softbank Corp., Japans største programvaredistributør kjøper 80 prosent av Kingston Technology Corp., den ledende minnemoduleprodusenten i USA for USD 1,5 milliarder. Ifjor kjøpte Softbank verdens største databladforlegger Ziff-Davis Publishing Co. for USD 1,8 milliarder.

Kingston har vokst med 60 prosent hver år siden det ble grunnlagt i 1987 av to kinesiske immigranter og oppnådde en omsetning på USD 1,3 milliarder i 1995. Selskapet har hovedsete i Irvine, California. Kingston er enedistribuert i Skandinavia av Electronic Equipment Trading AS (EET). Markedsdirektør og grunnlegger i EET, Tom Vedvik, sier at avtalen er veldig bra for Kingston. - Kingston får nå aksess til Softbanks kjempenettverk i Asia, noe som vil styrke Kingston i Asia, sier Vedvik. - Kingston får også tilgang til Ziff-Davis' kjempedatabase av kundeleads som gir dem en unik mulighet til å kommunisere direkte med potensielle kunder, fortsetter Vedvik.

- Avtalen får ingen spesiell effekt i Norge. Vi fortsetter som eneste distributør av Kingston i Skandinavia og vi er meget fornøyd med avtalen vår med Kingston, yttrykker Vedvik. Over en tredjedel av omsetningen til EET stammer fra salg av Kingston minneprodukter. EET hadde en samlet omsetning på 102 millioner kroner i 1995 og er på vei mot en omsetning på over 150 millioner kroner i 1996, i henhold til en fornøyd Vedvik. Det skulle bety gode kroner på de to brødrene Tom og Tore Vedvik som grunnla og eier EET. De siste par årene har de oppnådd netto resultater på 6-7 prosent så med en omsetning på 150 millioner kroner blir til salt på maten.

Til toppen