UTVIKLING

Java 9 er utsatt nok en gang

Det blir neppe lansering til neste år.

Project Jigsaw, som skal gjøre Java-plattformen modulbasert og enklere å tilpasse til små enheter, har blitt utsatt flere ganger, men blir trolig virkeliggjort med Java 9.
Project Jigsaw, som skal gjøre Java-plattformen modulbasert og enklere å tilpasse til små enheter, har blitt utsatt flere ganger, men blir trolig virkeliggjort med Java 9. Bilde: Oracle, montasje: digi.no
4. des. 2015 - 08:07

Heller ikke denne gang klarer Oracle å følge tidsskjemaet for neste Java-utgave.

Igjen er det innføringen av den store nyheten Project Jigsaw, som krever ytterligere finpussing og arbeid før Java 9 er klar.

Dette er et digert prosjekt som har løpt over mange år, og som ved ferdigstillelse skal gjøre det mulig å dele opp Java SE Platform og den tilhørende utviklerpakken JDK i en rekke moduler.

Utsatt igjen

Forsinkelsen sjefsarkitekt Mark Reinhold i Oracle varsler nå likner ikke rent lite på samme beskjed for ganske nøyaktig ett år siden.

Så har da også Project Jigsaw vært utsatt en rekke ganger tidligere. Opprinnelig skulle denne teknologien ha blitt introdusert i 2010.

– Vi har fått til mye de siste 18 månedene. Kildekoden ble reorganisert til moduler i august i fjor og kjøretid-imagene ble restrukturert for å støtte moduler i desember i fjor, er noen av forholdene Reinhold tar opp i en statusoppdatering denne uken.

Jigsaw trenger imidlertid mer tid, skriver han. Han ber derfor om at de utsetter den planlagte utgivelsen av Java 9 et halvår, samt at de tilpasser de gjenstående milepælene tilsvarende.

Dermed ligger det an til at Java 9 først blir klar til 23. mars 2017. Den som venter på noe godt... osv. Java 8 ble for øvrig lansert på vårparten i fjor.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.