AVTALER & KONTRAKTER

Java-allianse mellom Apple og Oracle

Skal bli en tung bidragsyter til Oracles OpenJDK for Mac.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
12. nov. 2010 - 15:34

Apple og Oracle kunngjorde i dag opprettelsen av et OpenJDK-prosjekt for Mac OS X. Apple skal bidra med de fleste nøkkelkomponentene, verktøyene og teknologien som kreves for en Java SE 7-implementering for Mac OS X.

Dette inkluderer både 32- og 64-bits HotSpot-baserte Java VM-er, klassebiblioteker, en nettverksstakk og grunnlaget for en ny, grafisk klient. I likhet med andre OpenJDK-prosjekter, vil også dette baseres på åpen kildekode.

Dermed har Oracle hanket inn enda en stor partner til OpenJDK. I første halvdel av oktober ble det kjent at IBM kun ville støtte OpenJDK og la Apache Harmony seile i sin egen sjø.

– Vi er lykkelige over å samarbeide med Oracle for å sikre at det fortsatt vil finnes en bra versjon av Java til Mac, sier Bertrand Serlet, sjef for Apples programvareutvikling, i en pressemelding.

– Den beste måten for våre brukere å alltid ha den mest oppdaterte og sikre versjonen vil være å få den direkte fra Oracle, fortsetter Serlet.

Apple vil fortsatt distribuere Java SE 6 til både Snow Leopard og den kommende Lion-utgaven av Mac OS X, men Java SE 7 og framtidige versjoner av Java for Mac OS X vil måtte lastes ned fra Oracle.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.