BEDRIFTSTEKNOLOGI

Java-askeladd får 10 mill til verdenssatsing

KonaSoft starter nå med rekruttering av salgspersonell i Norge og USA for sin Proclets Java-teknologi, etter at en emisjon på 10 millioner kroner er gjennomført.

Frode Eriksen
12. sep. 1997 - 14:20

KonaSoft ble etablert som eget selskap 25. juni og har Java-markedet som sitt siktemål. Gjennom sin utviklingsavdeling i Ukraina har selskapet utviklet Proclets-teknologien som selskapet satser på skal gi balanse i regnakspene andre halvår 1998.

Orkla Finans sluttførte torsdag en emisjon på 10 millioner kroner i KonaSoft, som verdsetter selskapet til 20 millioner, der de tre partnerne Åsmund J. Mandal, ukraineren Dmitry Mikhakov og Mike Bianco deler halvparten.

- Foreløpig vil vi ikke si hvem som har kjøpt aksjer bortsett fra at de har tyngde og kompetanse innenfor dataindustrien. sier administrerende direktør i KonaSoft, Åsmund J. Mandal.

Skrivervik Data har tidligere kommentert KonaSofts satsing og produkt som svært interessant. Skrivervik har også vært interessert i å kjøpe KonaSoft, som er en del av Skriverviks Java-stand på Norbit-messen.

- Jeg og min venn Mike har de siste årene investert millionbeløp i utviklingen av teknologien. Er vesentlig bidrag har vært et særdeles godt utviklerteam i Ukraina. De jobber med et mye lavere lønnsnivå enn i Norge og er på høyde med utviklere i vest, for ikke å si dyktigere. I et land som hadde heller dårlig maskinvare har folk utviklet programvare som fungerer på en mye bedre måte enn ellers, fordi en hadde begrensninger i boksenes yteevne, sier Mandal til digi.no.

Mandal sier at han regner med et salg på vel 20 millioner kroner andre halvår 1998, og at selskapet skal gå i pluss på bunnlinja i 1999.

- Vi jobber i et marked analytikere mener vil dobles hvert år. Nå har vi kapital til å investere på salgs og markedssiden. Det er ikke alltid det er den beste teknologien som overlever i markedet, sier han.

digi.no beskrev teknologien nærmere i august (se "relevante artikler").

- KonaSoft vil søke JavaSoft om sertifisering på at produktet er 100% ren Java i løpet av høsten. Det blir beviset på at vi kan brukes over alt uavhengig av maskinvare eller operativsystem, sier markedssjef Henrik Mandal.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.