BEDRIFTSTEKNOLOGI

Java bak skranken

CERA er navnet på en ny sentralisert internett-banktjeneste som blir introdusert i Belgia i disse dager. Banken vil utføre tradisjonelle servicetjenester ved hjelp av Java-applets kjørt på en enkel OS-basert server.

Eirik Flaa
26. feb. 1997 - 06:05

Cera Bank, en av de sju største bankene i Belgia, lanserer et sentralisert internettbetalingssystem basert på en OS\2 web server. Serveren tilbyr bankkundene tradisjonelle banktjenester gjennom ulike Java-applets. Blant annet er det mulig å gjøre ulike beregninger på lånemuligheter gjennom et vindu i Java-språk. Dette kommer i tillegg til de tradisjonelle bankfunksjoner som pengeoverføring mellom konti og valutainnkjøp. Tilsvarende tjenester vil i løpet av kort tid også bli tilgjengelig i Norge.

- Vi er i ferd med å sette igang pilotprosjekter med flere norske banker, sier OS\2-ansvarlig i IBM Norge, Frode Årheim, til digi data. Foreløpig vil ikke Årheim ut med hvilke banker det dreier seg om, men dette vil bli offentliggjort så snart pilotprosjektene realiseres.

- Fra IBM side ønsker vi å bruke disse pilotprosjektene som eksempler på OS\2s fortreffelighet på Java-applikasjoner, avslutter Årheim.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.