Java-basert mobil-OS til Europa

Kinesiske GSPDA blir trolig først ute med å lansere en mobiltelefon i Europa med SavaJe OS.

Java-basert mobil-OS til Europa

Kinesiske GSPDA blir trolig først ute med å lansere en mobiltelefon i Europa med SavaJe OS.

Det er ventet at kinesiske GSPDA vil lansere den nye mobiltelefonen Xplore S20 i Europa i mai eller juni. Dette skal være den første mobilen på markedet som benytter operativsystemet SavaJe OS fra Savaje Technologies. Også LG har annonsert planer om å benytte dette operativsystemert, som er basert på Java Micro Edition CDC (Connected Device Configuration).

Dette forteller George Grey, president og operativ sjef for SavaJe Technologies, til Total Telecom. Mobilen skal komme på markedet i Asia i april.

Grey regner med at det vil bli lanserte flere SavaJe-baserte modeller i år, og at antallet vil stige til omtrent 10 i løpet av neste år. Han spår at salget vil bli på noen hundre tusen i år, og noen millioner i 2007.

    Les også:

SavaJe Technologies ble opprettet i 1999 med blant annet mobiloperatørene Vodafone, T-Mobile og Orange på eiersiden.

I første omgang sikter SavaJa mot konsumentmarkedet med blant annet multimediemobiler. Grey mener likevel at SavaJe OS vil utfordre smarttelefon-operativsystemene fra Symbian og Microsoft i løpet av de neste fem årene. Han sier den største fordelen med SavaJe OS er at det laget for å gjøre det enkelt å skreddersy håndsettene ved å bruke en plattform som støtter både nåværende og neste-generasjons mobil Java.

Grey vil ifølge Total Telecom ikke avsløre hva SavaJe OS vil koste, men han oppgir at prisen ligger i det nedre området av hva mobilleverandørene betaler for Symbian.

Til toppen