KORTNYTT

Java Enterprise kommer til Linux og Windows

Sun har oppgitt en tidsplan for Linux- og Windows-utgavene av Java Enterprise System.

18. mars 2004 - 14:48

Java Enterprise System er en Java-basert pakke med infrastrukturprogramvare, det vil si tjenere for e-post, kontaktlister, avtalebok, webpublisering, katalogtjenester, autentisering, Java-applikasjoner, drift og klynging. Pakken selges per bruker per år. Bedrifter får rabatt dersom de samtidig velger Java Desktop System med StarOffice, Ximian e-post og avtalebok, og andre personlige applikasjoner.

Hittil har Java Enterprise bare vært tilgjengelig for Solaris. Denne uken lovet Sun å få ut en Linux-utgave innen 60 dager, og versjoner for Windows og HP-UX innen utgangen av året.

Etter oppkjøpet av Waveset Technologies var det ventet at Sun ville oppgradere funksjonene for identitetsforvaltning i infrastrukturpakken. Sun bekrefter dette, og lover en nærmere redegjørelse innen 60 dager.

Ellers vil Java Enterprise utvides med funksjonalitet for fjerndiagnose, slik at Sun kan foreta løpende vedlikehold over Internett dersom kunden tillater det. Innen utgangen av året vil det komme nye utgaver av Java applikasjonstjeneren, med versjon 1.4 av J2EE-spesifikasjonen for blant annet webtjenester.

På verktøysiden lover Sun en tidlig utgave av Java Studio Creator med spesielle egenskaper for hurtig utvikling, en gang i april.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.