BEDRIFTSTEKNOLOGI

Java for Windows CE utsatt til neste år

Microsoft har utsatt Java-støtten for Windows CE til neste år. Årsaken er trolig søksmålet fra Sun, selv om selskapet skylder på tekniske vanskeligheter.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
26. nov. 1997 - 17:07

Microsoft annonserte Windows CE 2.0 i slutten av september og lovet at Java-støtte ville komme i år. Men til tross for alt ståheien rundt Windows CE under Comdex i forrige uke, var det ifølge Newsbyte ikke noe spor av Java.

- Den virtuelle maskinen blir holdt tilbake av politiske årsaker, sier en kilde ved Microsoft til Newsbytes.

- Det er et "Pure Java"-spørsmål. Vi har en VM klar for utgivelse nå, men vi holder den tilbake. Imens fininnstiller vi den for å få den til å yte bedre.

Kilden sier at selskapet håper på å få den virtuelle maskinen ut innen utgangen av året.

Microsofts produktgruppesjef, Doug Dedo, sier til Newsbytes at Microsofts Java Virtual Machine for CE er lang fra klar ennå.

- Den er ikke satt i stallen, den er bare ikke klar til å gå ut døra ennå, hevder han.

- Vi vil ikke sende den ut før funksjonaliten og ytelsen er tilfredsstillende.

Han forteller videre at en beta av den virtuelle maskinen og et Java-utviklingsverktøy som plugges inn i Visual J++ skal bli ferdig i første kvartal neste år. Han kunne derimot ikke si noe om hvordan CEs virtuelle maskin vil knyttes mot Windows API-en, noe som kan bety problemer med Sun.

Hvordan Microsoft vil distribuere VM-en, er foreløpig ukjent. Men nedlasting fra Internett, levering sammen med andre verktøy eller som en del av en ROM-brikke er alle muligheter.

Sun ba forrige uke om å få forby Microsoft fra å bruke Java Compatible logoen på Internet Explorer 4.0 og andre Microsoft-produkter som angivelig ikke klarer Suns Java-kompabilitetstester. En høring er satt i U.S.District Court i San José i slutten av februar. Sun prøver, ifølge selskapets ledende advokat, å framskynde denne høringen.

Doug Dedo sier at Microsoft anser Java som et av de språkene selskapet må støtte på Windows CE, ved siden av Visual Basic og Visual C++.

Imens har Triangle Java Users Group, ifølge Newsbyte, anmodet statsadvokatens kontor i North Carolina om å etterforske Microsoft for konkurransehemmende virksomhet. I et brev til statsadvokaten sier gruppen at Microsoft ønsker å utvide sitt operativsystem-monopol til å dominere nettlesere, de ledende standardene innen vekselvirkning mellom klienter og tjenere, og, til slutt, innhold.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.