BEDRIFTSTEKNOLOGI

Java-fri signatur med BankID

Nå kan også revisorene kaste kulepennen.

BankID uten Java kommer flere enn nettbankkunder til gode. Også brukere av elektronisk signatur vil heretter slippe å installere Java-klienten.
BankID uten Java kommer flere enn nettbankkunder til gode. Også brukere av elektronisk signatur vil heretter slippe å installere Java-klienten. Bilde: Maestro
24. sep. 2014 - 15:31

Digipost kom først i mål som tilbyder av BankID 2.0, den etterlengtede oppgraderingen av identitetsløsningen uten krav til Java-klient.

Senere i høst kommer bankene etter. Dermed blir det mulig for alle å logge inn i nettbanken uten spesiell krav til programvare.

Men BankID blir ikke bare brukt til innlogging. Det er flere som i dag jubler over løsningens nye beskaffenhet.

Dette er en merkedag også for programvarehuset Maestro med 25 ansatte på Skøyen i Oslo. De leverer systemer for årsoppgjør til et par tusen norske kunder som jobber innen økonomi.

Fra i dag er også de klare med Java-frie BankID 2.0 for såkalt avansert elektronisk signatur gjennom produktet Signant, opplyser selskapet til digi.no.

Denne gir den sterkeste formen for juridisk bindende e-signatur i Norge med identifisering på sikkerhetsnivå 4. Løsningen produserer PDF-filer og gjør det mulig å signere avtaler og dokumenter enten med BankID eller Buypass.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.