BEDRIFTSTEKNOLOGI

Java inn i all forbrukerelektronikk

Sun foretok det endelige oppkjøpet av Diba på tirsdag og vil nå prøve å sette fart på utviklingen av forbrukerelektronikk som bruker Java.

Liv Torild Mytting
27. aug. 1997 - 09:44

Samtidig med at Suns oppkjøp av Diba ble avsluttet tirsdag, annonserte flere firmaer at de har planer om å utvikle forbrukerelektronikk som er basert på Dibas teknologi. Gjennom Diba-oppkjøpet satser Sun nå på at selskapets teknologi vil brukes til å utvikle såkalte Java Information Appliances. Dette vil være alt fra Internett TV set-top-bokser og satelittbokser til smarttelefoner.

Sun overtar både teknologien, produktene og alle de ansatte som nå vil være en egen avdeling under Suns Microelectronics-avdeling.

Flere firmaer har annonsert at de nå vil produsere forbrukerelektronikkprodukter ved hjelp av Dibas teknologi. Vestel Group har annonsert at de vil utvikle og selge Internett TV set-top-bokser på det europeiske og asiatiske markedet som vil benytte seg av Dibas teknologi. Healtway Interactive vil bruke teknologien for å gjøre personifiserte sanntidsopplysinger om helse og medisininformasjon tilgjengelige for pasientene over Internett.

Diba selv har annonsert at 140 innholdsleverandører på Internett vil bruke deres produkter.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.