BEDRIFTSTEKNOLOGI

Java inn i etterforskningen

Det amerikanske justisdepartementet trekker inn Microsofts forhold til Java i den pågående granskningen.

Liv T. Mytting
19. mars 1998 - 07:20

Justisdepartementets etterforskning av Microsoft utvides, melder InfoWorld Electric. Det er Microsofts planer for programmeringsspråket Java som trekkes inn ifølge avisens kilder. Microsoft er fra før under etterforskning for brudd på antitrustlovgivningen i USA.

Justisdepartementet interesserer seg for hvordan Microsoft implemeneterer Java i operativsystemet Windows. Java er også tema for en pågående rettssak mellom Microsoft og Sun Microsystem. Sun anklager Microsoft for å bevisst ødelegge Suns planer for en plattformuavhengig javastandard. Dersom Java brukes som plattform, kan dette bli en konkurrent til Windows.

I sitt søksmål mot Microsoft hevder Sun at implementeringen av Java i programvare og nettleseren Internet Explorer ødelegger språket i og med at Microsoft justerer koden slik at den fungerer best i Windowsmiljøet.

Etterforskningen mot Microsoft kan utvides til også å omfatte den pågående rettsaken mellom Microsoft og Sun Microsystems. Justisdepartementets søksmål skal opp igjen i juni. Det foreløpige forliket mellom partene har sørget for at Microsoft må levere Windowsversjoner uten Internet Explorer. Påtalemyndighetene i hele 11 delstater har til nå stevnet Microsoft for den varslede integreringen av Windows 98 og Internet Explorer.

Michael Gordon, talsmann for det amerikanske Justisdepartementet, vil ikke kommentere saken overfor InfoWorld Electric på grunn av den pågående etterforskningen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.