Java Internet Expo åpner mandag

På mandag åpner årets happening for alle som interesserer seg mer enn middels for Java.

På mandag åpner årets happening for alle som interesserer seg mer enn middels for Java.

15.000 besøkende og utstillere ventes å delta på årets Java Internet Expo. Messen åpner på Jacob Javitz Center i New York City 25. august og vil vare til 28. august. Messen er sponset først og fremst av Sun Microsystems, men også IBM, Microsoft, Oracle og Sybase.

Fem forskjellige områder vil være hovedtemaer for messen: Bedriftsløsninger med Java, Java i den virkelige verden, Javas sikkerhet, utvikling av verktøy, samt Java teknologier og fremtidsvisjoner.

JavaWorld skal på denne messen dele ut JavaWorld Editors Choice priser. Denne prisutdelingen vil hedre firmaer og utvikling som bidrar til suksess og fremgang for Java.

Utdelingen inneholder kategorier som Beste Java-applikasjon, Det mest verdifulle selskapet eller det beste produktet. Redaktørene vil også gjøre ære på James Gosling, selve opphavsmannen for Java, som vil være førstemann ut på en Java World Hall of Fame.

Blant finalistene som er nominert av JavaWorld finner vi IBM, Netscape og Sun i kategorien for firmaet som har betydd mest for Java. Det burde vel ikke være noen overraskelse dersom Sun går av med seieren. Det mest nyttige produktet blir enten Castanet fra Marimba, Java Development Kit fra Sun eller Java Generic Library. I kategorien beste Java Applikasjon kjemper Corel med sin Corel Office mot HotJava nettleseren fra Sun/JavaSoft med Jigsaw fra W3C (World Wide Web Consortium). De nominerte utviklingsverktøyene er SuperCede fra Supercede Inc, VisualAge for Java fra IBM og Visual Café Pro fra Symantec Corp.

Det er også ventet at Netscape Communications Corp. under denne messen endelig annonserer at deres programpakker støtter alle områder av Java Development Kit 1.1. Netscape har blitt kritisert for å ha vært for trege med å støtte JDK1.1 når de er en av Suns nærmeste allierte og støttespillere for utvikling av 100 % Pure Java applikasjoner. Communicator støtter i dag noen av elementene i JDK1.1, men ikke hele Java Beans teknologien.

Ny versjon av Communicator som støtter dette, kan være ute allerede neste uke, melder Communications Week.

Til toppen