Java Lobby maner til krig

En gruppe med 13.000 utviklere som ikke-betalende medlemmer, oppfordrer til krig mot Microsofts "fiendtlige innstilling mot Java".

I en erklæring på gruppas nettsted henter gruppas grunnlegger Rick Ross fram slagord fra frigjøringskrigen mot britene (1776-1781) som "Unite and Stand Against Tyranny!" Han sammenlikner "konflikten med Microsoft rundt Java" med annen verdenskrig, og nøler ikke med å tildele Microsoft tyskernes rolle.

- Microsoft tar sikte på å kontrollere teknologiens framtid og på å begrense våre valgmuligheter bare til de områder der de selv kan høste økonomisk gevinst. Dette må virke støtende på alle som elsker frihet og frihet til å velge. Vi kan ikke tolerere det, og vi må kjempe mot det, heter det videre.

Senere erklæringer på nettstedet er noe mindre krigerske, og mer innrettet på sak. Ross sier til Smart Reseller at han vil bruke Java Lobbys nettsted til en underskriftsaksjon mot Microsoft. Han oppfordrer utviklere til å ta kontakt med myndighetene for å klage på måten Microsoft driver forretninger på.

Til toppen