KARRIERE

Java-oppfinner forlater Google

James Gosling vil heller jobbe med svømmende roboter.

31. aug. 2011 - 09:58

De fleste mente Google gjorde et kupp da de i slutten av mars ansatte selveste James Gosling. Foruten å være oppfinneren av programmeringsspråket Java er han en svært anerkjent utvikler.

Synet den gangen var at ansettelsen kunne gi Google mer tyngde i den pågående patentstriden med Oracle. Oracle har som kjent saksøkt Google for deres virtuelle Java-motor Dalvik, som benyttes i operativsystemet Android.

    Les også:

Slik gikk det ikke. Java-oppfinneren forlater nå Google etter bare fem måneder.

Gosling meldte tirsdag at han begynner hos et lite oppstartsselskap kalt Liquid Robotics, der han har fått stilling som sjefsutvikler.

- Tiden i Google har vært flott og jeg møtte mange interessante mennesker der. Men så møtte jeg folk utenfor selskapet som jobber med noe helt ekstraordinært. Etter å ha tenkt meg nøye om valgte jeg å forlate Google, skriver han i et blogginnlegg.

Wave Glider fra Liquid Robotics er små saktegående fartøyer som samler inn sensordata. Enheten er om lag to meter lang og drives av både solenergi og bølgekraft.
Wave Glider fra Liquid Robotics er små saktegående fartøyer som samler inn sensordata. Enheten er om lag to meter lang og drives av både solenergi og bølgekraft.

Liquid Robotics utvikler små flytende roboter kalt «Wave Gliders», som samler inn sensor-data og kan kommunisere med satelitter og mobilnett. Robotene benytter både sol- og bølgekraft for å bevege seg på sjøen. Produktet er myntet på kommersiell forskningsvirksomhet og til forsvarsindustrien, ifølge selskapet.

Foruten den fysiske innsamlingen av data har de også utviklet en tilhørende nettsky-infrastruktur som tilbyr havdata i sanntid.

- Selskapet kan snu helt rundt på hvordan vi oppfatter havområdene. Teknologien muliggjør innsamling av en lang rekke detaljerte sensordata langt billigere og bedre enn før, sier Gosling i en pressemelding.

I den nye stillingen skal han blant annet jobbe med sensorløsningens programvare, samt håndtering av inndata i datasenteret.

    Les også:

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.