BEDRIFTSTEKNOLOGI

Java OS 1.0 sluppet

Den endelige versjonen av Java OS 1.0 er sent ut til de første lisensinnehavere. Operativsystemet kan kjøres på SPARC, Intel og StrongARM. Mac-versjonen er rett rundt hjørnet.

Eirik Flaa
7. mars 1997 - 12:00

Sun Microsystems har sluppet sin første fullversjon av sitt Java-operativsystem. I første omgang er det tilgjengelig for tre plattformer: Suns egen SPARC, Intel og StrongArm som er beregnet på de kommende NC-ene (Network Computer). Sun regner med å kunne levere til en rekke mer perifere systemer i tiden som kommer. I første omgang gjelder dette Mac-versjonen som vil bli sluppet i mai.

Java OS 1.0 skal være det systemet som eksekverer Java mest effektivt. Operativsystemet har inkludert en Hot Java nettleser, i tillegg til over en megabyte med fonter. For å kunne kjøre det nye OS-et må maskinen ha minimum 4 MB minne og 4 MB ledig diskplass. Årsaken til disse beskjedne kravene er at JavaOS og Hot Java nettleseren ikke legger beslag på mer en 2,5 MB minne. Ifølge Sun vil de overskytende 1,5 MB gi plass til caching av sider og kjøring av Java-applikasjoner.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.